Usein kysytyt kysymykset!

Lisäillään tänne uusia kysymyksiä ja vastauksia tarpeen mukaan!

Onko Sudenkuopalla polttopuut valmiina?

Kyllä on, laavun takana vihreässä laatikossa on valmiit, kuivat polttopuut. Tikut ja muut sytykkeet löytyvät laavun sisältä, penkin alta muovilaatikosta ja -saavista. Sytytyspalojen käytöstä on ohje paketissa, ts. ei tarvitse koko levyä heittää tuleen.

Tarvitseeko tulia sammuttaa lähtiessä?

Ei tarvitse. Tulipesä on turvallinen ja tulet voi jättää huoletta hiipumaan itsekseen.

Onko laavulla astioita tai ruokailuvälineitä?

Laavulla on muutamia kahvimukeja, haarukat, veitset ja pikkulusikat ja tietenkin kahvipannu.

Tarvitseeko astioita/ruokailuvälineitä tiskata?

Ei tarvitse, käytetyt astiat voi jättää laavun pöydälle, haetaan sieltä sitten pesuun.

Onko laavulla vettä?

Ei, mutta pyydettäessä voidaan mahdollisuuksien mukaan järjestää. On suotavaa, että otatte juomavettä koiralle ainakin mukaan, juokseminen on rankkaa ja jano tulee varmasti! Kesähelteellä pyritään viemään laavulle tuoreet kylmät vedet tonkalla, mutta kannattaa silti varautua oman vesiastian kanssa, jos haluaa kahviakin keittää.

Onko puisto aurattu?

Ei kokonaan. Puistoon on kyllä ajettu traktorilla reittejä, joilla voi kävellä joutumatta umpihankeen. Mutta ei ole ns. maa paljaana ja ”asfalttipuhtaana”.

Saako puistoon tuoda juoksuisen nartun?

Ei missään tapauksessa. Juoksuisen nartun tuominen puistoon pilaa totaalisesti seuraavien uroskoirien puistokäynnin. Kukaan ei halua maksaa siitä, että oma uroskoira sekoaa täysin, ehkä jopa useammiksi päiviksikin.

Onko puistossa valot?

Puistossa on led-valonheittimet, yksi huussin katolla osoittaen laavulle, toinen aidassa myös laavulle päin ja kolmas ns. kentälle. Näin lumiseen aikaan näkee vallan mainiosti, toki pimeitä alueita löytyy myös. VALOKATKAISIJA on huussin ulkonurkassa aidan puolella.

Onko PuuCeessä valot?

Huussissa on led-myrskylyhty, nappia kääntämällä tulee portaattomasti valoa, ja on muuten yllättävän tehokas valo!

Miksi ajanvaraus ei näytä iltatarjoushintaa?

Selvitin ohjelmantoimittajalta asiaa, erihintaisten tuntien saaminen kalenteriin maksaa jonkin verran, joten koitetaan selvitä maksusta toisilla konsteilla. Eli pyritään tiedottamaan/ohjeistamaan käyttäjiä täällä sekä Sudenkuopan Facebook-sivuilla. Eli varausta tehdessä näyttää normaalihintaa, vahvistussähköpostissa on maksutiedot ja mikäli kyseessä varaus tarjousehdot täyttyen, maksatte vaan tarjoushinnan.

Monta autoa mahtuu parkkipaikalle?

Riippuu täysin miten autot parkkiin ajetaan 😀. Jos pysäköidään perä tai keula tielle päin osoittaen, mahtuu reunasta reunaan varmasti yli kymmenen normaalikokoista henkilöautoa.

Voiko koirani karata puistosta?

Kyllä voi. Vaikkakin karkaaminen vaatii viitseliäisyyttä koiralta ja välinpitämättömyyttä omistajalta… Omistajan velvollisuus on vahtia kuitenkin koiraa/koiriansa, etteivät ne vahingoita itseään tai mitään rakenteita tms. Mikäli tiedät koirasi kiipeilevän aitojen yli tms., tämä ei ole silloin oikea paikka. Tarkkailkaa koirianne, jos ne keskittyvät vaan aidan tutkimiseen ja mahdolliseen poispääsyyn alueelta, kytkekää ne kiinni ennenkuin mitään vahinkoa pääsee tapahtumaan.

Puistossa on 150 cm korkeat jäykkälankaiset verkkoaidat. Aita on hakattu u-harjateräksillä maahan kiinni, jokaisesta tolpan välistä vähintään 2 x ja lisäksi maan muotoja muokattu siten, ettei reikiäkään pitäisi alareunassa olla. MUTTA…. jos antaa koiran rauhassa kaivaa siihen mitenkään puuttumatta, niin saattaa saada montun aikaiseksi. Tosin aitaa ei mikään alle 80 kg koira nosta ylöspäin, että sen on sitten kaivettava oikeasti itsensä kokonaan alitse. Lisäksi, jos koiralla on taipumusta kiivetä verkkoa pitkin, sehän onnistuu kyllä! Edelleen painotan, että on omistajan vastuulla koiran silmälläpitäminen. Mikäli koirasi on ehtinyt kaivaa monttua aidan viereen, ilmoita siitä poistuessasi, niin korjataan tilanne ettei muut provosoidu kaivamaan myös. Alue ja aita käydään läpi vähintään kerran päivässä jo senkin takia, ettei puut ole kaatuneet aidan päälle tai hirvet hajottaneet aitaa. Mutta kaikki on mahdollista ja riskit on pyritty hallitsemaan.

Sanottava on kyllä, että alue on niin iso, ettei kukaan ole kertonut koiransa yrittäneen livistää puistosta. Tilaa ja tekemistä nenälle löytyy kuitenkin niin paljon, että ei ole ensimmäisenä pako mielessä. Tähän lisäys 20.9.2021… yksi koira on kiivennyt aidasta yli epäselvissä olosuhteissa, ja lisäksi kiivennyt toisestakin aidasta yli meidän pihaan tappaen yhden kanan. Joten pidetään tämä ainutkertaisena tapahtumana.

Saako koirani kaivaa kuoppia?

Ei saa. Niistä on vaaraa kaikille liikkujille, jalka nyrjähtää takuuvarmasti jos astuu kuoppaan. Lisäksi esimerkiksi laavun penkkien alla kaivelu aiheuttaa esteettistä haittaa ja eritoten haittaa rakennuksen perusteita. Vahtikaa koirianne ja kieltäkää ei toivottu käytös välittömästi.